Lesmateriaal

Om je op weg te helpen met lessen op het gebied van burgerschap hebben we een aantal verzamelplaatsen van leermiddelen voor je op een rijtje gezet.

Afbeelding over

Vakportaal burgerschap

Je vindt op deze site informatie over onderwijsdoelen voor burgerschap, de nieuwe wettelijke eisen en het toezicht daarop, tips hoe je als school je visie kunt bepalen en hoe je je onderwijsaanbod daarop af kunt stemmen. De site biedt zowel methoden als ander lesmateriaal, handreikingen, mogelijkheden voor trainingen en verwijzingen naar  organisaties en expertisecentra. Het aanbod is onderverdeeld in een aantal relevante burgerschapsthema’s: burgerschap (specifiek), burgerschap (geïntegreerd), wereldburgerschap, school in de samenleving, sociale veiligheid en conflicthantering, democratische rechtsstaat, kinder- en mensenrechten, leerlingenparticipatie en -inspraak, identiteit en diversiteit, debatteren en filosoferen, digitaal burgerschap. Kijk hier voor vmbo, havo/vwo en praktijkonderwijs.

Lesson Up

LessonUp is te gebruiken voor ieder type onderwijs en ieder niveau. In de lesbibliotheek staan digitale en interactieve lessen voor je klaar die je direct kunt gebruiken. De lessen over burgerschap vind je hier. Via het filtersysteem kan je sorteren op het leerjaar waaraan je de les geeft.

Wikiwijs

Wikiwijs is een openbare plek waar je lesmateriaal kunt zoeken, maken en delen. Materiaal over burgerschap, te gebruiken in het voortgezet onderwijs, vind je door in het filtersysteem voor voortgezet onderwijs te klikken en een keuze te maken voor het leerjaar waaraan je les geeft.

ProDemos

ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa. Voor scholen bieden zij educatieve programma’s voor het vmbo en educatieve programma’s voor havo/vwo maar ook lesmateriaal.

Qompas

Qompas biedt leermiddelen die aansluiten bij de bouwstenen van curriculum.nu. Je vindt deze in het filtersysteem, helemaal onderaan.

Leraar24

Leraar24 biedt praktische en deskundige informatie die je direct toe kunt passen. Op de site vind je meer informatie over burgerschapsonderwijs en hoe je dit vorm kan geven binnen de school.

Omschrijvende afbeelding

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*