World Press Photo tentoonstelling – april tot juli 2023

Speciaal voor mbo-studenten bieden World Press Photo en De Nieuwe Kerk Amsterdam gratis schoolbezoeken met een rondleiding aan tijdens de tentoonstelling World Press Photo 2023 (22 april t/m 30 juli 2023).

Hierbij is er keuze uit twee rondleidingen die beiden aansluiten op het vak Burgerschap:

  •  Interactieve rondleiding Burgerschap, m.b.t. de politiek-juridische dimensie en de sociaal-maatschappelijke dimensie. Tijdens deze rondleiding worden aan de hand van verschillende foto’s/fotoseries begrippen uit het vak Burgerschap besproken en vergeleken met de eigen leefomgeving. Dit zijn begrippen als democratie, grond- en mensenrechten, duurzame ontwikkeling, conflicthantering en het omgaan met maatschappelijke diversiteit.
  • Interactieve rondleiding 17 Werelddoelen, m.b.t. wereldburgerschap. Tijdens deze rondleiding leggen de studenten verbanden tussen de situaties op de foto’s/fotoseries en de 17 Werelddoelen (Sustainable Development Goals of SDG’s). Deze rondleiding wordt afgesloten met een korte nabespreking en kan worden voorafgegaan door een online les op school van SDG Nederland over de 17 Werelddoelen.

 

Wanneer:  22 april t/m 30 juli 2023, 7 dagen per week, van 11 tot 18 uur

Duur:  Beide rondleidingen duren één uur

Aantal: Max. 15 studenten en 1-2 docenten per rondleiding

Kosten:  Gratis voor mbo-studenten

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*