Webinar – De nieuwe burgerschapswet en inspectiekaders: wat staat er in?

28 november 2023
  • Duur 13:00 - 14:00
  • Locatie Online
  • Organisator Expertisepunt Burgerschap

Sinds 1 augustus 2021 geldt de nieuwe burgerschapswet voor scholen in het primair, voortgezet onderwijs en gespecialiseerd onderwijs. Wat vraagt deze wet precies van scholen? Hoe interpreteert de Inspectie van het Onderwijs deze wet in haar nieuwste onderzoekskaders? Wat betekenen begrippen als ‘doelgericht’, ‘samenhangend’ en ‘herkenbaar’? Tijdens dit webinar wordt een introductie gegeven tot deze nieuwe wet- en regelgeving. Het webinar duurt een uur en is met name informerend/zendend van aard, al worden er ook enkele interactieve elementen ingezet. Bovendien is er uiteraard ook een mogelijkheid om vragen te stellen.

Deelname aan het webinar is gratis. Het richt zich op alle professionals die direct werkzaam zijn in het primair, voortgezet onderwijs en gespecialiseerd onderwijs (van onderwijsassistenten en docenten tot aan schoolleiders en bestuurders). Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier. Enkele dagen voor de bijeenkomst ontvang je een e-mail met aanvullende informatie, waaronder de link naar de Microsoft Teams-vergadering.

Dit webinar vervangt de Regiobijeenkomst in Hengelo. Heb je jezelf daarvoor aangemeld? Dan ben je ook automatisch voor dit webinar aangemeld.

Programma

13:00 – 13:05 uur: Ontvangst en welkomstwoord door Expertisepunt Burgerschap

13:05 – 13:40 uur: De nieuwe burgerschapswet en nieuwe inspectiekaders

13:40 – 13:55 uur: Het vragenkwartiertje

13:55 – 14:00 uur: Afsluiting met praktische tips en tools

Praktische zaken

Tijd 13:00 – 14:00 uur
Kosten Kosteloos.
Deelnemers Onderwijspersoneel (docenten, assistenten), directies en schoolbesturen uit het primair, voortgezet en gespecialiseerd onderwijs (po, vo en go). Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) valt buiten onze doelgroep
Investering Eén bijeenkomst van een uur

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*